Vrem să îți spunem că noi, Centrul de Logopedie și Psihoterapie LogoBrain, am dezvoltat un nou concept care îl ajută pe copilul tău!
Programul nostru conține 4 module care îi ajută pe copii să dezvolte o gândire sănătoasă, să reușească să se conecteze la emoțiile lor, să fie capabili să lege prietenii puternice și să dezvolte o serie de abilități de rezolvare de probleme.

Te-am făcut curios? Pentru a întelege mai bine de ce am gândit în acest fel programul, te invităm să citești cu atenție abilitățile pe care copilul tău e important să le posede și de ce.

DEZVOLTARE PERSONALĂ

Odată cu intrarea în şcoală, copiii întâmpină o serie de sarcini noi. Dacă îndeplinesc cu succes aceste sarcini, ei îşi dezvoltă un simţ de măiestrie şi împlinire. Dacă eşuează în mod repetat, îşi dezvoltă sentimente de inadecvare şi incompetenţă. Deoarece ei se află zi de zi, la şcoală, în preajma copiilor de aceeaşi vârstă cu ei, încep să se compare cu ceilalţi şi să îşi formeze păreri cu privire la abilităţile şi comportamentul lor în raport cu ceilalţi. Această informaţie este integrată în conceptul lor despre sine. Prin urmare, este important ca la această vârstă copiii să realizeze că oricine are puncte tari şi puncte slabe, şi cu toate că întotdeauna există lucruri pe care alţii pot să le facă mai bine decât ei, acest lucru nu înseamnă că ei sunt incompetenţi sau lispsiţi de valoare. De aceea descoperirea sinelui și acceptarea necondiționată a propriei persoane este unul dintre primele module pe care copilul dumneavoastră îl va parcurge alături de noi.

DEZVOLTAREA EMOȚIONALĂ

Copilăria mijlocie a fost adesea descrisă ca fiind „anii cei mai frumoşi” din viaţa unui copil. Creşterea este mai lentă în această perioadă de dezvoltare, iar copiii sunt expuşi multor experienţe noi şi captivante: a merge pentru prima dată de unul singur la bunica, a învăţa să mergi pe bicicletă, sau să participi la diferite activităţi la Clubul Copiilor, în ciuda faptului că unele dintre aceste noi experienţe pot să creeze anxietate şi nesiguranţă, există multe emoţii pozitive asociate cu această etapă de dezvoltare, dacă ea nu este eclipsată de stresorii situaţionali. Prin urmare, ne propunem să îl ajutăm pe copil să reușească să-și identifice emoțiile, să conștientizeze legătura dintre acestea și comportamente și să dezvolte o serie de abilități de gestionare a emoțiilor puternice.

DEZVOLTAREA ABILITĂȚILOR SOCIALE

Relaţiile dintre copiii de aceeaşi vârstă au o funcţie importantă pentru aceştia. Interacţionând cu ceilalţi, copiii învaţă despre valori, comportamente, şi convingeri care îi va ajuta să devină membrii funcţionali ai societăţii. Deoarece relaţiile de prietenie joacă un rol esenţial în vieţile lor, a învăţa cum să dezvolte relaţii optime este o parte vitală din dezvoltarea lor socială. Acest program are în vedere dezvoltarea abilităților de relaționare cu ceilalți copii, de a împărtășii cu ceilalți și de a face față eșecului.

DEZVOLTAREA COGNITIVĂ

Deşi copiii îşi dezvoltă progresiv capacitatea de înţelegere a acţiunilor logice, a reversibilităţii, şi a reciprocităţii, ei nu sunt întotdeauna capabili să aplice aceste concepte, într-o manieră consecventă, în activităţile lor de zi cu zi. Deoarece ei petrec mai mult timp la şcoală şi departe de casă, este important să îi învăţăm cum să gândească logic şi cum să anticipeze consecinţele. Strategiile de rezolvare de probleme reprezintă un alt obiectiv pe care dorim să îl atingem, alături de înțelegerea relației comportament-consecință și dezvoltarea abilității de a găsi soluții la diverse probleme.