Portret de fondator

Mihaela Maria Telcean

Psihoterapeut, logoped & Coordonator Centru LogoBrain

 

Mă numesc Mihaela Maria Telcean, psihoterapeut, logoped – competență în psihologie clinică dar pentru toți copiii sunt Miha. Foarte mulți copii cu care am pornit pe drumul cunoașterii de-a lungul timpului și i-am însoțit în diverse etape ale dezvoltării lor au ales să-mi spună așa. Pentru că m-a făcut să mă simt mai aproape de ei ,în timp a ajuns să fie un apelativ care poartă foarte multă însemnătate pentru mine.

Dacă vrei să știi care a fost calea mea către această profesie, citește mai departe.

1996 – 2007

În septembrie 1996, dupa licențiere, mi-am început activitatea profesională ca și defectolog la școala specială. Aici am avut posibilitatea să interacționez cu copii cu nevoi speciale din perspectiva dascălului făcând ușor trecerea către domeniu clinic, în anul 2000.  Atunci am avut oportunitatea de a profesa ca logoped și de a învăța tainele acestei profesii de la cei mai buni specialiști în domeniu. Am ales să fac parte din proiectul pilot al unui centru de recuperare neuropsihomotorie pentru copii și adulți. Un proiect la nivel național care implementa servicii de recuperare într-o echipă pluridisciplinară care viza și rolul logopedului în acest context .

Timp de șapte ani am lucrat sub supervizarea unor medici de excepție în domeniul neurologiei pediatrice  și psihiatriei, care au susținut necesitatea logopedului atât în procesul de intervenție la copilul mic, cât și la adultul aflat în dificultate.  La acea vreme în România nu exista o abordare asumată a intervenției timpurii în logopedie la nivelul serviciilor publice de recuperare sau a necesității logopedului în recuperarea pacientului post accidente vasculare. Poate din acest motiv, consider acea perioadă a fi cea mai dragă mie în contextul dezvoltării mele profesionale.

2007 – 2009

În ianuarie 2007 am obținut din partea Colegiului Psihologlor din România dreptul de liberă practică în specialitatea psihologie clinică – intervenții specifice pentru persoane cu nevoi speciale. Totodată, același an a venit cu contextul unei schimbări majore pe plan personal și profesional. Am decis să mă mut la Cluj – Napoca împreună cu familia și să continui studiile în domeniu. Ca urmare, în 2009 am obținut diploma de master în Psihologie Clinică, Consiliere psihologică și Psihoterapie. A urmat apoi o perioadă de studiu practic și supervizare până la obținerea celei de a doua competențe din partea Colegiului Psihologilor din România – Psihoterapeut – psihoterapii cognitiv comportamentale.

La Cluj Napoca am continuat activitatea profesională ca logoped la Leagănul de Copii (DGASPC Cluj). Privind acum în urmă, un alt mare câștig pe plan profesional a fost că am avut posibilitatea să lucrez cu copii la vârste fragede și să urmăresc dificultățile în evoluție în perfectă colaborare cu medicul pediatru. Atunci a fost și perioada în care am început să privesc cu mai mare interes și să studiez problematica tulburărilor de masticație și deglutiție.

2010 – 2020

În 2010 am deschis Cabinetul de Psihologie Mihaela Telcean, certificat de Colegiul Psihologilor din România 1 CJ 1744.Pentru că am dorit să ofer cât mai mult din cunoștințele mele într-o formă asumată  și la standarde înalte, am ales în 2011 să-mi continui activitatea doar în practica privată la cabinetul meu. În acest context, am continuat studiile în domeniul logopediei începând să studiez la cel mai renumit  program de master din țară in domeniul logopediei – Terapia Limbajului și Audiologie Educțională la Universitatea Babeș-Bolyai. Am absolvit în anul 2014 odată cu programul de formare în terapie de cuplu și familie pe care l-am urmat la Institutul de Sexologie din Cluj Napoca.

În 2012, datorită interesului pe care l-am acordat intervenției logopedice la copiii cu Sindrom Down și la copiii cu tulburări de limbaj cu substrat neurologic, am analizat mai multe tehnici de intervenție specifice și am acordat un mai mare interes metodelor practice de mobilizare orofacială începând sa lucrez cu kitul Z-vibe. Între 2012-2015 am publicat două studii clinice de lungă durată (http://www.asttlr.ro/e107_files/reviste/rrttlc2/06_direcii_telcean.pdf) & (https://ro.scribd.com/document/426376961/04-telcean-bene-sibef-1-1) reprezentând direcții de evaluare,intervenție logopedică și mobilizare orofacială cu Kit Z- vibe www.produselogopedice.com

Crezând cu tărie că prin experiența mea pot să aduc un plus de valoare serviciilor de recuperare adresate copiilor și adulților, am decis în 2014 să revin în serviciile publice devenind coordonatorul  celui mai mare complex de servicii integrate din Cluj  – Direcția Generală de Asistență și Protecție a Copilului (DGASPC) Cluj ). Timp de șapte ani (2014- 2021) am coordonat acest centru care oferă atât servicii de recuperare cât și de integrare socio-profesională. Am realizat și implementat împreună cu cele patru echipe pluridisciplinare programe de terapie atât  în intervenția timpurie în logopedie cât și în intervenția logopedică la adult . Am sprijinit și promovat programele de formare ale specialiștilor în tulburările de masticație și deglutiție în colaborare cu Asociația Specialiștilor în Terapia  Tulburărilor de Limbaj din Romania ( ASTTLR) tocmai pentru că exista o necesitate a serviciilor integrate în această formă. Fiind un membru activ al asociatiei, am fost în permanență la curent cu noile informații din domeniul logopediei tocmai pentru că aceasta este în acord cu standardele profesionale impuse de forumurile internaționale la care ASTTLR este afiliată, respectiv ESLA – European Speech and Language Therapy Association https://eslaeurope.eu/about-us și IALP – https://ialpasoc.info/ . Am militat în permanență pentru nevoia  de abordare integrată a serviciilor așa cum o cer standardele profesionale tocmai pentru a oferi servicii de calitate către comunitate www.asttlr.ro.

Am creat și implementat programe de formare și supervizare pentru specialiști și părinți în calitate de formator autorizat ANC. Pentru abordarea în implementare serviciilor dar și pentru impactul pe care serviciile le-au avut în comunitatea clujeană, centrele de recuperare pe care am coordonat-au  primit recunoașterea Ministerului Muncii si Protectiei Sociale prin diplome de bune practici, iar la scurt timp centrele de recuperare pentru copii au devenit parte din ghidul de bune practici la nivel național.

 

În prezent

La începutul anului 2021 am decis să-mi urmez în totalitate propria mea viziune în ceea ce privește standardele serviciilor de recuperare oferite în domeniu. Am renunțat la rolul meu de coordonator al centrului  din cadrul DGASPC Cluj și acela a fost momentul în care conceptul și centrul LogoBrain a prins viață. Momentul în care experiența mea adunată în toți acești ani de studiu și practică nu ar fi putut lua altă formă decât a unui loc în care eu și echipa mea să ne asumăm că vom oferi ajutor la cele mai înalte standarde celor care au nevoie de noi.

Centru de Logopedie si Psihoterapie LogoBrain reprezintă modalitatea prin care noi încercăm să aducem un plus de valoare vieții celor care ne acordă încrederea lor, într-o manieră profesionistă, contribuind cu mândrie la evoluția și succesul lor.

Echipa LogoBrain

 

Numele meu este Cristina Toderean sunt psiholog și absolventă a masterului de Terapia Limbajului și Audiologie Educațională. Sunt o persoană ambițioasă, perseverentă și cu o sensibilitate pentru autocunoaștere și dezvoltare personală. Cei 9 ani de experiență în munca cu oamenii mi-au oferit convingerea că pentru a-i putea ajuta pe ceilalți, este important să ne cunoaștem și să vedem care ne sunt superputerile.

Am început prin a studia psihologia, îmbinând cu practica/studiul logopediei care mi-a oferit o nouă oportunitate, dar și o mare provocare – Produse Logopedice, conceptul pe care îl promovez cu interes pentru a ajuta în mare măsura la implementarea programelor de intervenție în logopedie. Acesta  este un concept care a început cu oferirea unor instrumente necesare în terapia logopedică, dar care dorește să contribuie alături de LogoBrain la educare și conștientizare, atât în rândul specialiștilor cât și în rândul părinților.

Alături de cei mai buni specialiști din domeniu, doresc să ajut aceasta comunitate să se dezvolte. La LogoBrain am posibilitatea de a colabora în echipă în favoarea atingerii obiectivelor propuse în recuperarea tulburărilor de limbaj și a tulburărilor de masticație și deglutiție.

 

Cristina Toderean

Psiholog & Reprezentant Produse Logopedice kit ZVibe

Centru de Logopedie și Psihoterapie LogoBrain - servicii de logopedie si psihoterapie floresti

Alexandra-Ioana Gherman

Asistent Manager al Centrului de Logopedie și Psihoterapie LogoBrain

Mă numesc Alexandra-Ioana Gherman și sunt Asistent Manager al Centrului de Logopedie și Psihoterapie LogoBrain. În echipa LogoBrain mă ocup ca totul să pară ,,ca acasă” pentru toți cei care aleg să petreacă timp de calitate cu noi.

În prezent studiez la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației (Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca), specializarea Psihologie și știu sigur că abilitățile mele de lucru cu oamenii facilitează atât procesul de organizare a echipei, cât și de acomodare a copiilor la procesul de învățare alături de specialiștii noștri. Am avut oportunitatea de a acumula experiențe valoroase de învățare la LogoBrain atât ca studentă, cât și ca membru al echipei. Am absolvit toate cursurile autorizate LogoBrain, dedicate intervenției timpurii, comunicării funcționale la persoane cu traseu atipic de dezvoltare și dezvoltării emoționale la copiii preșcolari.

Empatia, deschiderea spre oameni și experiențe de viață, precum și dorința de a le readuce zâmbetele m-au determinat să mă îndrept înspre domeniul interesant al psihologiei. Îmi doresc să învăț în permanență pentru a putea ajuta copiii de toate vârstele să își atingă potențialul maxim de dezvoltare și aștept cu nerăbdare să îi însoțesc pe drumul autocunoașterii!

,,A ajuta o persoană s-ar putea să nu schimbe întreaga lume, dar ar putea schimba lumea pentru o singură persoană.”

Numele meu este Călina-Adriana Mureșan și în prezent fac parte din echipa Centrului de Logopedie și Psihoterapie LogoBrain, în calitate de psiholog. Absolventă a programului masteral de Tehnici Psihologice de Control al Comportamentului și Dezvoltare a Potențialului Uman din cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației (Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca), pe parcursul anilor de pregătire teoretică și practică am avut ocazia să îmi dezvolt abilitățile de lucru cu oamenii, precum și o sensibilitate deosebită față de dinamica vieților lor interne. Am întreprins de-a lungul vremii o serie de stagii de practică și voluntariat pentru a învăța să îmbrățișez diversitatea și să o celebrez. Dintre acestea un loc special pentru mine îl ocupă activitatea în cadrul Centrului de Caritate „Theodora”, al cărui specific este lucrul cu persoanele vârstnice și prin intermediul căreia am avut ocazia să îmi exersez și rafinez abilitățile de lucru cu oamenii. De asemenea, am absolvit toate cursurile autorizate din cadrul LogoBrain, dedicate intervenției timpurii, comunicării funcționale la persoane cu traseu atipic de dezvoltare și dezvoltării emoționale la copiii preșcolari. La LogoBrain implementez programe de intervenție atât pentru copii tipici, cât și pentru cei atipici și mă ocup de programul de consiliere a părinților și dezvoltare personală ,,Yes I Can” dedicat preșcolarilor.

Cred cu tărie în ideea că autoperfecționarea este un proces continuu, asemeni învățării, și îmi doresc să cultiv și să facilitez creșterea acestui sentiment în persoanele cu care voi avea ocazia să interacționez. Ca psiholog, mi-am propus drept misiune să ofer cele mai calitative servicii de care sunt capabilă, reușind să reprezint astfel cu demnitate și mândrie meseria. Mai mult, îmi propun să ofer oamenilor un spațiu în care sunt înțeleși și ascultați, liberi să fie ei înșiși și să găsească resursele personale necesare pentru a reuși să trăiască viața pe care și-o doresc.

Consider că valorile cele mai reprezentative pentru activitatea întreprinsă de mine de-a lungul timpului sunt profesionalismul și etica puternică a muncii, perseverența, onestitatea și, nu în ultimul rând, empatia. Fiecare persoană este un izvor nesfârșit de potențialități ce așteaptă să se manifeste, iar instrumentele puse la dispoziție de sfera psihologiei facilitează înlăturarea stavilelor din calea torentului de dezvoltare personală.

Îmi doresc cu nerăbdare să pun cunoștințele și abilitățile deprinse pe parcursul anilor de pregătire și activitate în folosul persoanelor cu care interacționez, oriunde s-ar afla acestea pe traseul propriei dezvoltări!

,,Între stimul și răspuns există un spațiu. În acel spațiu se află puterea noastră de a ne alege răspunsul. În răspunsul nostru ne găsim libertatea.”

Călina-Adriana Mureșan - psiholog centrul de logopedie si spsihoterapie logobrain cluj

Călina-Adriana Mureșan

Psiholog

Rus Tania Logoped si psihopedagog Centru de Logopedie și Psihoterapie LogoBrain - servicii de logopedie si psihoterapie floresti

Tania Rus

Logoped / Psihopedagog

Mă numesc Tania Rus și sunt logoped și psihopedagog în cadrul Centrului de Logopedie și Psihoterapie LogoBrain. Sunt licențiată în psihopedagogie specială și în prezent sunt masterand la Terapia Limbajului si Audiologie Educațională din cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației (Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca). De asemenea, am absolvit toate cursurile autorizate LogoBrain, dedicate intervenției timpurii, comunicării funcționale la persoane cu traseu atipic de dezvoltare și dezvoltării emoționale la copiii preșcolari.

Am ales acest domeniu, deoarece mi-au plăcut dintotdeauna copiii și am simțit că am o legătură specială cu ei. Faptul că pot să îi ajut mă face să simt că sunt exact unde trebuie să fiu, făcând exact ceea ce îmi place alături de cei mici, care mereu îmi aduc buna dispoziție. Îmi doresc să investesc timp, implicare și cunoaștere în interesul copiilor pentru a obține rezultatele de care aceștia au nevoie și aștept cu nerăbdare să ne cunoaștem în cadrul centrului LogoBrain.

,,Când mă apropii de un copil, el trezește în mine două sentimente: tandrețe pentru ceea ce este și respect pentru ceea ce poate deveni.”

Denisa Teodora Ioana Pop - consilier educație, pedagog Logoped si psihopedagog Centru de Logopedie și Psihoterapie LogoBrain - servicii de logopedie si psihoterapie floresti

Denisa Teodora Ioana Pop

Consilier educație / Pedagog

Mă numesc Denisa Teodora Ioana Pop și sunt consilier educație și pedagog în cadrul Centrului de Logopedie și Psihoterapie LogoBrain. După absolvirea cursurilor, în cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca am experimentat primele interacțiuni cu copii vizând activități de dezvoltare a limbajului în perioada 2021-2023.

Deoarece întotdeauna m-a atras comunicarea cu persoanele din jurul meu, copii și adulți, am ales să mă dezvolt profesional pe domeniul logopediei, în prezent fiind masterand la Terapia Limbajului si Audiologie Educațională din cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației (Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca).

Alături de echipa mea și în conceptul promovat de LogoBrain voi contribui la atingerea obiectivelor stabilite în evaluare vizând planul de intervenție bazat pe dezvoltarea abilităților de învățare, cu focalizare asupra stimulării cognitive prin structurarea conduitelor perceptiv motrice, însușirea structurilor noțional verbale abstracte și dezvoltarea abilităților lingvistice .

Din dorința de a fi mereu la curent cu abordările din domeniul psihologiei am urmat toate cursurile LogoBrain vizând interacțiunea cu copiii și adulții din perspectiva procesului terapeutic: intervenția timpurie, mobilizarea orofacială în intervenția logopedică (kit-ul Z- Vibe), comunicarea funcțională la persoane cu traseu atipic de dezvoltare, dezvoltarea emoțională la copiii preșcolari.

Pornind de la valorile care mă reprezintă ca specialist voi construi un context de învățare bazat pe cooperare, răbdare, empatie și determinare pentru a parcurge împreună cu succes pași importanți spre atingerea potențialului maxim.

,,În fiecare context de învățare pun bazele unei noi lumi de posibilități.”

Bună! Sunt Cătălina-Mihaela Alecsandrescu și sunt logoped și psihopedagog la LogoBrain. Am absolvit Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, specializarea psihopedagogie specială din cadrul Universității Transilvania din Brașov, iar în prezent masterand la Terapia Limbajului și Audiologie Educațională din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Înainte de a face parte din echipa LogoBrain, am lucrat în cadrul unei asociații ca logoped. Sunt abolventă a cursurilor autorizate: Îmbunătățirea competențelor sociale și civice prin comunicare funcțională cu persoane cu dizabilități; Z-vibe- Aplicații în terapia logopedică; Integrare senzorială, dar și a cursurilor: Autostimulările și dieta senzorială, Dificultăți alimentare- cauze, provocări, intervenție, Copilul hiperactiv.

Iubesc să mă joc și să intru în lumea copiilor. Încă din liceu știam ce înseamnă meseria de logoped. În acea perioadă am fost coorganizator al celui mai mare Festival de Educație din România, și anume, FIEdu. Am fost voluntară la Biblioteca “Nicolae Iorga” din Ploiești, unde ajutam copiii din medii defavorizate la efectuarea temelor.

 Am avut ocazia de a interacționa încă de timpuriu cu copii cu sindrom Down. Am învățat de la aceștia să valorizez fiecare progres care aduce bucurie în viața lor, să fiu un profesionist atent la nevoile lor și în permanență la curent cu informațiile din domeniu. Sunt fericită când interacționez cu copiii și niciodată nu simt când trece timpul atunci când lucrez.

Provocările și noile experiențe mă determină să studiez continuu și să mă perfecționez.

“ Zâmbetele și mulțumirea copiilor sunt cea mai bună sursă de energie”

Cătălina-Mihaela Alecsandrescu logoped și psihopedagog la Logobrain

Catalina Alecsandrescu

Logoped / Psihopedagog

Programează o întâlnire